Grupul de teatru Catharsis - Oradea

IMG_8330

       

Grupul de teatru “Catharsis”, a Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea a fost înfiinţat în decembrie 1999 ca o necesitate a unei alternative la trupa de teatru de tip clasic. Acest grup de teatru, care urmărea să treacă de barierele de tip conceptual asupra ideii de teatru, a început treptat să abordeze piese originale de factură aşa-zis iniţiatică. Astfel în spectacole apar anumite simboluri arhetipale şi gesturi corporale care reuşesc în mod direct să transmită emoţia artistică în rândul spectatorilor într-un mod atât de surprinzător încât declanşează acea stare catarctică, spontan emotivă, care dă numele şi sensul grupului de teatru Catharsis din Oradea.

Trupa de teatru SublimArt - Brasov

DSC 8159m

       

Trupa de teatru „SublimArt” din Braşov are o activitate de peste 10 ani, fiind un produs al entuziasmului şi perseverenţei unui grup de artişti tineri, animaţi de dorinţa de a se „juca cu focul” creativităţii.  În acest foc dogoritor al unor suflete  însetate de Frumos s-au modelat şi călit de-a lungul anilor piese de teatru clasic, teatru pentru copii, scenete umoristice, teatru forum, momente de dans, teatru labirint, workshopuri de dezvoltare personala. Şi ne-am călit şi modelat şi noi personal, depăşind împreună momente dificile, devenind buni prieteni, asumându-ne orele uneori foarte târzii ale repetiţiilor sau înfruntând pericolul deshidratării  datorită lacrimilor abundente de râs.

Trupa de teatru Sophrozin - Bucuresti

IMG_2839_m

     

Teatrul Sophrozin s-a infiintat in anul 1992 la initiativa unui grup de tineri actori dornici sa promoveze arta divina si spiritualitatea.

Infiintat din dorinta de a reintoarce arta dramatic la izvoarele sale sacre, arhetipale, Teatrul Sophrozin este primul teatru din tara care promoveaza arta initiatica si care isi propune o forma de expresie ce imbina original elementele traditionale romanesti cu stravechi simboluri universale. Miscarea, euritmia, folosirea de efecte special aplicate muzicii si luminii, incantatiile, dau un character aparte, misterios si profund spectacolelorrealizate de un grup de tineri entuziasti care vad arta ca pe o sansa de redescoperire a umanitatii esentiale din fiecare, ca pe o speranta ce innobileaza spectacolul. De aceea, reprezentatiile acestui teatru se doresc totodata posibile raspunsuri la framantarile omunului modern ratacit in hatisul suferintei.

Trupa de teatru Mandala - Sfantu Gheorghe

haiku3m

     

Teatrul Magic MANDALA s-a înființat în anul 1996 ca o trupă de teatru iniţiatic ce foloseşte în mod preponderent expresivitatea trupului, a mişcării, a dansului în transmiterea mesajului său artistic.
Apelativul de „ Magic” se datorează intenţiei membrilor săi de a realiza fiecare spectacol ca pe un adevărat ritual magic, care îi pune pe spectatori în contact cu anumite lumi subtile, paralele, şi care produce transformări benefice în fiinţa lor.

Spectacolele Teatrului Mandala în care apare deopotrivă misterul şi revelarea sunt de fiecare dată o invitaţie de a privi viaţa ca pe ceva miraculos, fascinant, ca pe un rezultat al magiei divine. Ne fac să înţelegem că fiecare intenţie, gând sau acţiune, fie că ştim, fie că nu ştim este totodată un act de magie. Fiind conştienţi de aceasta avem şansa să aducem transformări benefice în noi înşine şi in jurul nostru.